Leta i den här bloggen

lördag 19 juni 2010

personliga lärmiljöer

Hej.
Jag läste idag om olika lärplattformar. Tidigare testade jag två lärplattformar: Fronter och Mondo. Fronter erbjuder komvux "Intensivsvenska för akademiker". Det plattform använde jag bara för att lägga in inlämnings uppgifter och ingen mer. Mondo är Stockholms universitet lärplattform. Mondo använder jag intensivt för att lämna in uppgifter, kommunicera med lärare och kurskamrater, diskutera olika frågor osv.
Försöker att känna lite grand Bilda. Första stegar är ganska osäkra med den plattformen.
Dem likheterna som jag ansåg är att plattformar ger möjligheter att utbyta erfarenhet, diskutera och kommunicera med lärare och kursdeltagare, lämna in uppgifter osv. Skillnaderna är att de kan ge extra möjligheter som har inte de andra och gratis verktyget. T.ex. på Prolearn hittade jag Online Experiments, på Fronter kunde jag inte blogga osv. På Fronter jag kan kommunicera bara i ett rum som tillhör kursen som elev går i.
Jag var administratör på en estniska statliga lärplattform i skolan som jag jobbade på. Det kallas E-kool, men det har begränsade möjligheter: kommunikation mellan lärare, elev och föräldrar; elev får veta hemläxor och studieresultat.

Jag tycker att det kommer att vara intressant och lärorik att använda lärplattformer. Ganska ofta vi lär oss mer från varandra än från skollektioner. De plattformar gör lättare och snabbare kommunikation mellan oss. Jag anser att lärplattformar är bra studiemedel i vårt arbete.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar